5 důvodů, proč pořídit dětem stavebnici

Autor:
Helena Nehasilová

Proč je dobré, aby v každém pokojíčku neměla chybět stavebnice? Ať už je to Lego, TOTEMO, Merkur nebo další, přečtěte si, co vlastně stavebnice u dětí rozvíjejí. A nejen to! Pozitivn vliv to má i na starší. Takže ideální je touto hrou propojovat generace. Prarodiče ocení nejvíc kvalitně strávený čas s vnoučaty.

1. Rozvoj kreativního myšlení:

Stavebnice povzbuzují děti k vymýšlení vlastních konstrukcí a projektů. Podporují jejich fantazii a schopnost tvořivě řešit problémy. Děti se učí, že mohou dosáhnout čehokoli, co si představí, pokud využijí svou kreativitu.

2. Zlepšení motorických dovedností:

Manipulace s drobnými dílky stavebnice vyžaduje jemnou motoriku a koordinaci rukou a očí. Děti se tímto způsobem učí přesně pracovat a zlepšují své motorické schopnosti, což je důležité pro jejich celkový vývoj.

3. Podpora logického myšlení a plánování:

Sestavování stavebnice vyžaduje logické myšlení a schopnost plánovat dopředu. Děti se učí, jak postupovat krok za krokem a jak řešit vzniklé problémy. Tento proces posiluje jejich analytické schopnosti a schopnost strategického myšlení.

4. Zábavná a interaktivní forma učení:

Stavebnice jsou nejen zábavné, ale také vzdělávací. Děti se při hře učí základní principy fyziky, matematiky a inženýrství. Hraní se stavebnicí je interaktivní a poutavé, což činí učení radostným a přirozeným procesem.

5. Posilování sociálních dovedností:

Hraní se stavebnicí podporuje spolupráci a komunikaci mezi dětmi. Společné stavění a řešení problémů učí děti, jak efektivně spolupracovat, sdílet nápady a respektovat názory druhých. Tím se posilují jejich sociální dovednosti a schopnost týmové práce.

Novinky do tvojí schránky

Odebírej TOTEMO a získej přístup ke speciálním nabídkám pro spoluinovátory.
Děkujeme!
Sakra! Něco se pokazilo...